Nu planta un copac, plantează o pădure!/ Cel mai frumos dar pentru un copil

M-am hotărât să le dăruiesc copiilor mei câte o pădure. Nu, nu glumesc și nici nu m-am îmbogățit în așa fel încât să le pot cumpăra mâine vreo pădure. Dar mi-am propus ca atât timp cât voi putea – și sper că voi putea pentru tot restul vieții – să plantez câte un copac în numele lor. În fiecare an, în luna ianuarie. Mai sper și că, atunci când eu nu voi mai fi, vor duce ei mai departe acest obicei și să își oferi unul altuia câte un copac. Am realizat azi că dacă acest plan va funcționa, atunci când ei vor avea vârsta mea va fi fost plantată câte o mică pădure în numele fiecăruia. O pădure care va rezista pe acest pământ chiar mai mult decât ei. Iar ăsta mi se pare un cadou extraordinar și nu-i nevoie de vreo ocazie specială pentru a îl dărui.

Fotografie de Felix Mittermeier pe Pexels.com

De ce în Ianuarie? Am început anul trecut, de Ziua Rezervațiilor și Parcurilor Naturale. Întâmplător sau nu, această zi se sărbătorește pe 11 ianuarie și tot atunci este zi Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc”. Mi se pare momentul perfect pentru a îi mulțumi Planetei pentru tot ce ne oferă și pentru a îi mai obloji puțin rănile. În același timp, mi se pare momentul perfect pentru a le oferi un cadou deosebit copiilor noștri. Da, acum, la început de an, le putem dărui un copac. În anul următor vor fi doi copaci, apoi trei. Ușor, ușor, totul se va transforma într-o mică pădure care, în timp, va face ca această planetă să fie mai sănătoasă pentru copiii noștri; o planetă care se va transforma într-o casă mai sănătoasă pentru ei.

Cum voi face asta? E simplu. Cum spuneam mai sus, am început anul trecut când am făcut câte o donație în numele fiecăruia pe site-ul MaiMultVerde.ro. Fiecare donație înseamnă un copac plantat și în momentul în care o facem primim o felicitare virtuală pentru persoana în numele căreia plantăm copacul. Desigur, lucrurile nu se opresc aici. Anul trecut, la câteva luni după ce am făcut donatia, am primit poze cu cei doi capăcei. Nici nu știți ce tare s-au bucurat cei mici și ce tare m-am bucurat și eu. Vă recomand, e balsam pentru suflet și e, zic eu, un cadou minunat pentru copii. Chiar și pentru cei foarte mici care, poate, încă nu înțeleg semnificația și impactul acestui gest. Vor înțelege la momentul potrivit și ochii lor se vor străluci de bucurie.

Surse foto – pexels.com + maimultverde.ro (primite pe mail și prelucrate în canva).

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s