Anul trecut am publicat aici, pe blog, două articole despre produsele din lână pentru dormitor. Articolele au fost publicate în cadrul SuperBlog, competiție de blogging creativ, au fost bine documentate și au fost scrise cu drag și din postura unui om care cunoștea deja beneficiile lânii. Totuși, la acel moment încă nu folosisem produsele Confort Merino. Între timp, lucrurile s-au schimbat.
În urma celui de-al doilea articol, am câștigat locul 1 la proba propusă de Confort Merino și un premiu care consta într-o pilotă și 2 perne. În plus, am primit si două vouchere pe care le-am folosit pentru a ne cumpăra încă 2 pilote, una mare și una de copii. M-am hotărât să scriu părerea noastră despre ele, după aproximativ o lună de folosire.
Cuprins
- Ce produse Confort Merino avem?
- Ce temperatură avem în casă?
- Ce ne place la produsele ConfortMerino?
- Cum ne simțim când dormim în lână?
- Ce alte avantaje am observat?
- Dar cum rămâne cu alergiile?
- Concluzii
Ce produse Confort Merino avem?
Pentru camera în care dormim eu și copiii, avem pilota mea, Confort Lana Clasic N2 (140x200cm), și pilota lui Tudor, băiețelul meu, ambele potrivite pentru camere cu temperatura între 22-24°C. Pilotele au fost alese și cumpărate de noi la un preț redus, datorită voucherelor primite în cadrul concursului. Am ales să-i cumpăr pilotă lui Tudor deoarece el chiar doarme învelit, spre deosebire de Maria, surioara lui. În plus, nici nu aveam disponibil un buget foarte mare. În viitor va primi Maria această pilotă mică, iar Tudor va trece la una mai mare.
Mai avem 2 perne Confort Lana (50×70 cm) primite ca premiu. Una o folosesc eu, iar cealaltă e folosită de Tudor. În prezent, Maria doarme fără pernă.
De asemenea, Pilota Confort Lana N3 (200×230 cm), potrivită pentru încăperi cu temperatura de 20-23°C, a fost primită ca premiu și e folosită de soțul meu care doarme în celalalt dormitor.
După cum se observă, pilotele sunt gândite pentru a se potrivi unor încăperi cu temperaturi diferite. Pe lângă cele pe care le avem noi, N2 (22-24°C) și N3 ((20-23°C), mai există N1 (23-26°C) și N5 (18-22°C), dar și un set pentru patru anotimpuri (N2+N1).

Ce temperatură avem în casă?
În dormitorul în care dormim eu și copiii sunt aproximativ 22°C. Nu am setat o temperatură mai mică deoarece ei încă se mai dezvelesc noaptea și nu mereu se învelesc singuri, în somn, iar eu nu mai am energia pe care o are o mamă de nou-născut, pentru a îi supraveghea pe tot parcursul nopții.
În schimb, după primirea pilotei, soțul meu a trecut la aproximativ 20°C în dormitor, după ce, timp de mai multe zile, a testat mai multe temperaturi.
Ce ne place la produsele ConfortMerino?
Experiența cu produsele Confort Merino e deosebită încă de la primirea coletului. Am apreciat mult atenția la detalii, începând cu ambalarea produselor și, implicit, banda adezivă din hârtie, care arată o mare preocupare pentru protejarea mediului înconjurător. De fapt, cutiile ne-au plăcut atât de tare, încât mi-a părut rău să le arunc și le-am dat o nouă viață transformându-le în două mici biblioteci. Am scris aici despre prima.
Revenind la produse, atât pilota, cât și pernele, au venit în sacoșe din pânză și împreună cu minunați săculeți cu lavandă. Am bănuit încă de atunci – un articol avea să îmi confirme – că fix ăsta e și modul în care ar trebui să le depozităm atunci când nu le folosim. În sacoșele din pânză, împreună cu lavanda.
Mi-au plăcut, din clipa în care am desfăcut coletul, textura și mirosul. Mi-a fost teamă de acesta din urmă, eu sunt destul de sensibilă la mirosuri și știu că prezența lanolinei însemnă și miros, dar nu era deloc neplăcut/deranjant, din contră. În plus, după ce, conform recomandărilor, am scos la soare, pe balcon, atât pilotele, cât și pernele, mirosul de lână a dispărut.
De asemenea, bumbacul organic în care este îmbrăcată lâna este foarte plăcut la atingere și are o culoare frumoasă. Pilotele și pernele se simțeau atât de bine la atingere, încât le-aș fi folosit așa, fără vreo protecție, dar se recomandă a fi înfățate. Am observat, totuși, că există pe site lenjerii de pat în această culoare. Le-am trecut pe lista de dorințe.
Cum ne simțim când dormim în lână?
După cum spuneam mai sus, soțul meu folosește pilota la 20 grade în dormitor și doarme foarte bine în aceste condiții, fără să îi fie frig. Ba chiar spune că doarme mult mai bine decât în trecut.
În ceea ce ne privește pe mine și pe Tudor, amândoi sufeream de „prea cald” sau „prea frig”. Pentru că nu avem centrală și avem calorifere clasice, cel din dormitorul nostru fiind unul destul de vechi, chiar dacă setăm o anumită temperatură, aceasta nu e chiar constantă. Temperatura de afară și temperatura apei din calorifer – care se shimbă în funcție de factori pe care nu i-am înțeles și, probabil, nici nu îi voi înțelege vreodată – influențează mult temperatura finală, din cameră, motiv pentru care aceasta e variabilă și, implicit, ajungeam în acele momente în care, noaptea, ne era prea cald sau prea frig. De când avem pilotele din lână nu mai avem această problemă, deoarece, cum spuneam și în trecut, lâna chiar are o capacitate de termoreglare superioară.
În plus, mie mi se pare că dorm mai bine. O fi și autosugestie, dar ma îndoiesc, mai ales că și soțul meu a spus la fel. Niciunul dintre noi nu poate explica în mod clar de ce. Pur si simplu dormim mai confortabil și somnul e mai odihnitor. Lâna chiar face bine.

Cu toate astea, în legătură cu perna am avut mari emoții. Eu sunt foarte greu de mulțumit atunci când vine vorba despre perne. Cea pe care o foloseam fusese aleasă după multe căutări și eram destul de sigură că voi folosi acel model până la adânci bătrâneți. Totuși, când am câștigat pernele din lână, am zis că e musai să le încerc, mai ales că auzisem că ar diminua și migrenele care mă mai deranjează uneori. Când am văzut pernele, am apreciat că erau și ele la fel de frumoase ca pilotele, dar am devenit și mai sceptică. Pe lângă perna mea, foarte mare și pufoasă, acestea păreau mici. Am dormit, la început, o noapte cu perna de lână și o noapte cu perna mea. Acum o folosesc aproape exclusiv pe cea din lână. Nu știu să spun de ce. Aproape că am senzația ca provoacă dependență. În orice caz, dorm bine pe ea, mă trezesc odihnită și fără dureri de gât sau ceva asemănător. În plus, vechea mea pernă îmi pare acum prea înaltă. 🙂
Tudor a avut și el aceeași reacție. Îi plăcea mult perna mea veche, aveam două și deși, oficial, el nu le folosea deoarece erau prea mari pentru el, aproape mereu fura una în timpul nopții. Când a văzut-o pe cea din lână, s-a cuibărit tot pe ea, a zis că-i place, dar a zis și că a mea era mai pufoasă. Acum o folosește doar pe cea din lână, deci și pernele au avut succes.
Ce alte avantaje am observat?
În primul rând, factura la energie chiar a scăzut datorită faptul că soțul meu a scăzut temperatura în dormitorul lui. La ce prețuri sunt în prezent, asta chiar contează. Din punctul meu de vedere, o investiție în produse din lână pentru dormitor va fi amortizată într-un timp destul de scurt.
În al doilea rând, nu e nevoie să le spălăm, deci vorbim de 0 consum de energie pentru întreținerea lor. Când e soare afară, le scot pe balcon (am balconul închis, dar deschid larg geamurile) și sunt ca noi.
Nu în ultimul rând, prin folosirea unor produse naturale, contribuim la o planetă mai sănătoasă. De fapt, acesta este al doilea motiv important pentru care am ales să scriu acest articol. Pentru că vreau să scriu despre produse prietenoase cu mediul și cu noi; produse care, dacă alegem să le folosim, nu doar că ne vor ajuta să avem o viață mai bună, ci ne vor ajuta și să contribuim la însănătoșirea planetei pe care locuim.
Desigur, există și beneficiile pe termen lung și care nu sunt atât de evidente, dar sunt importante. Folosirea unor produse naturale va avea mereu efecte benefice pentru noi, chiar dacă nu toate sunt spectaculoase sau rapide.
Dar cum rămâne cu alergiile?
Eu și Tudor avem pielea foarte sensibilă, el mai mult decât mine. În plus, băiețelul a avut mai multe probleme în trecut – am povestit despre ele în al doilea articol Confort Merino. Nici eu și nici el nu am avut vreo problemă cu pilota sau perna din lână și, de fapt, la contact nici nu am simțit că sunt din lână. Bumbacul e organic și foarte plăcut la atingere, iar lâna merinos din interior este hipoalergenică și foarte fină, la rândul ei.
Concluzii
Concluziile sunt simple. Produsele din lână pentru dormitor de la Confort Merino sunt absolut minunate, noi suntem foarte încântați și, așa cum bănuiam, simțim că lâna este perfectă (și) pentru dormitoarele noastre.
Puteți citi mai multe despre beneficiile lânii și în primul articol scris de mine. Sunt multe informații acolo, nu le-am mai reluat aici, acest articol fiind doar despre ce am simțit noi în urma folosirii pilotelor și pernelor Confort Merino.

Acestea fiind scrise, vă doresc o zi minunată și un somn cât mai odihnitor.
Surse foto – confortmerino.ro & SuperBlog + prelucrare în canva.com