Dorințele copiilor se îndeplinesc cu Answear

Cuprins

O amintire cu miros de brad, o stea magică și o rochie roșie

Mirosul de brad proaspăt umple casa întreagă și se împletește, într-un mod desăvârșit, cu aroma cozonacilor făcuți de mama. În sobă focul arde molcom, cu câte-o sclipire de lumină și-un trosnet, din cand în când. Sunt singură în cameră, în semintuneric. Sunt mică, am doar vreo 6-7 ani, dar nu mi-e teamă pentru că noaptea asta-i magică. E Ajunul Crăciunului, iar eu privesc cu un ochi la bradul în care strălucește instalația ce imită lumânările și cu unul pe fereastră. Cerul de deasupra casei noastre de la țară e senin și eu sper să văd steaua cea magică. Mama mi-a spus că dacă-mi pun o dorință de Crăciun, când o privesc, dorința mi se va îndeplini. Și iat-o! Clară ca luna, cu o strălucire aparte, cum n-am mai văzut. Mă concentrez, am voie doar o dorință. O aleg pe cea mai nobilă, dar undeva, în umbră, se vede o rochie. O rochie frumoasă, cum doar în povești s-ar putea găsi, o rochie roșie, făurită din cele mai prețioase fire ale imaginației mele de copil. Aș vrea și rochița… Tare mult mi-o doresc…

Hmm… Stați puțin. Am spus că e Crăciunul, eu sunt copil și-mi doresc o rochie? De ce si-ar dori o fetiță de 7 ani să primească drept cadou o rochie? Sau, mai bine, spus, de ce și-ar dori un copil să primească haine cu ocazia Crăciunului? Copiii nu-și doresc haine, nu? Sau da?… Mai bine vă povestesc mai jos ce cred eu despre asta.

Hainele pentru copii și semnificația ascunsă în ele

Toți purtăm haine și, la bază, hainele răspund unei nevoi. Avem nevoie de ele ca să ne protejăm de frig, de soare și de privirile celorlalți. Totuși, dincolo de necesitate, hainele reprezintă mult mai mult. Haina nu-l face pe om, dar îi influențează starea de spirit. Hainele ne ajută să ne creștem încrederea în noi, sau, din contră, ne fac să ne simțim mai puțin încrezători. Probabil că toți am trecut, cel puțin o dată, printr-un moment în care am fost îmbrăcați nepotrivit într-un anumit context. Unii l-am depășit cu bine, dar pentru toți a fost o provocare. Apoi, desigur, dincolo de aspect, ceea ce ne face să simțim fizic un anumit articol vestimentar, va afecta felul în care ne comportăm. Dacă ne e prea frig sau prea cald, dacă țesătura ne zgârie sau ne provoacă o reacție alergică, ne vom comporta în consecință. În sens invers, dacă ne simțim confortabil în hainele pe care le purtăm, vom fi mai binedispuși și vom fi mai încrezători în forțele proprii.

Copiii, în mod special, sunt afectați și mai tare de acest ultim aspect, doar că nu mereu pot exprima, pe înțelesul nostru, ceea ce simt. În orice caz, una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat de la copiii mei a fost ca, atunci cand un copil mic plânge, aparent fără motiv, să-i verific și hainele. O banală etichetă poate face ravagii și, în general, e bine să ne asigurăm că cei mici au parte de haine de foarte bună calitate, care să fie blânde cu pielea lor sensibilă.

În ceea ce privește aspectul exterior, cel puțin până la o anumită vârstă, cei mici nu vor fi, aparent, interesați de haine și asta-i bine. Totuși, hainele sunt speciale și le putem folosi pentru a transmite mesaje și emoții și mai speciale. Fie că dorim, pur și simplu, să le oferim copiilor haine de Crăciun, fie că facem asta pentru că nu știm ce altceva să le luăm, putem folosi acest prilej pentru a le transmite că sunt speciali, că ei contează pentru noi și, mai ales, că îi vedem; putem să folosim această ocazie pentru a le oferi cheia spre lumi minunate în care toate dorințele se îndeplinesc.

Cum anume? Vă dau un exemplu banal. De ziua ei, Maria, fetița mea, a primit și o pijama. O pijama e ceva ce oricum poartă, deci, teoretic, n-are nimic special. Doar că această pijama avea ceva special și asta în condițiile în care nici măcar nu era, oficial, de fete. Desigur, asta nu se vede, dar fetița oricum nu știe. Cert e că m-a atras această pijama pentru că avea mingi de fotbal pe ea, iar Mariei îi place mult fotbalul. E încă mică și eu m-am străduit să-mi cresc copiii fără să pun vreun fel de bariere venite din idei preconcepute. Totuși, fetița a prins din zbor treaba asta cu fotbalul care-i pentru băieți. Și deși nu pare – încă – afectată, m-am gândit că ar fi foarte bucuroasă să vadă că-i susțin pasiunea. Și fix așa i-am spus – Știu cât de mult îți place fotbalul și, când am văzut această pijama cu mingi de fotbal, m-am gândit că-i perfectă pentru tine. Și nici nu vă puteți imagina cât de tare s-a bucurat și cum o poartă chiar și ziua.

Nu putem să îndeplinim mereu toate dorințele copiilor și nici n-ar fi ok să facem asta, dar putem să fim atenți la ei și la dorințele lor, să le arătăm că îi vedem și că îi susținem. Mai ales, putem să transformăm momente normale sau banale în momente speciale. Spre exemplu, eu nu văd doar pijamale în imaginile de mai jos. Văd visul unui copil de a călători și a atinge stelele, văd un copil care vrea să devină un supererou și să salveze lumea și un copil care, la fel ca băiețelul meu, Tudor, are nevoie să ia o pauză de la toată agitația de peste zi și își dorește să se cuibărească în niște pijamale simple și confortabile. Și văd părinți care s-au gândit la asta atunci când le-au cumpărat și copii care se bucură că dorințele lor sunt luate în serios.

Și-acum că v-am spus cum văd eu hainele oferite drept cadou, vă invit mai jos să descoperiți câteva idei de cadouri cu haine pentru copii.

Trei idei de cadouri cu haine pentru copii

Haine cu tematică de Crăciun

Atunci când eram copil, primeam mereu haine, la toate ocaziile. Urmau dulciurile, în timp ce jucăriile erau pe locul trei sau nu erau deloc. Apreciam aceste cadouri. Mereu m-am bucurat sincer, cu acea bucurie care doar în ochii unui copil se poate vedea, dar, recunosc, mi-aș fi dorit să primesc și altceva sau aș fi renunțat, cu toată inima, le ghetele noi, pentru o jucărie. Chiar dacă știam că de ghete am nevoie. Acestea fiind spuse, v-ați putea gândi că, în condițiile astea, nu prea visam la haine sau încălțăminte. Și totuși, în mod aproape surprinzător, erau și ele în visurile mele. Desigur, niciodată nu le-am primit. Nu așa cum doream și vorbesc aici despre hainele de sărbătoare; despre rochițele roșii sau despre hainele cu Moș Crăciun, cu reni, cu oameni de zăpadă, cu globuri colorate și câte și mai câte alte minunății de Crăciun. Atât de tare îmi doream să port și eu astfel de haine, cum nici nu pot descrie în cuvinte. Dar ele nu doar că ar fi fost inaccesibile, financiar vorbind, nici măcar nu existau în magazinele din micul orășel lângă care locuiam. Și am rămas doar cu visurile frumoase, visuri care, în mod neașteptat, s-au transformat în realitate cu ajutorul copiilor mei. Și nu pot exprima în cuvinte nici bucuria din ochii lor atunci când primesc haine cu tematică de sărbători. Tudor, care multă vreme n-a acceptat nici cel mai mic desen pe haine, a făcut mereu o excepție de Crăciun. Pentru că îi era tare drag așa cum, în general, celor mai mulți copii le e drag să se costumeze. E o joacă frumoasă în care poate fi implicată toată familia și prin intermediul căreia putem duce mesajele frumoase la un nivel și mai înalt. Mă gândesc, spre exemplu, la minunatul United Colors of Benetton Pulover copii rosu pe care-l vedeți în poza de mai jos. Eu încerc mereu să-i implic pe copii și în procesul de a dărui, nu doar celor dragi, ci și celor pe care nu-i cunoaștem si care nu au nici măcar o parte mică din tot ce avem noi. Cred că un astfel de pulover ar fi o răsplată binemeritată și o recunoaștere a eforturilor lor și sunt sigură că l-ar purta cu drag, cu mândrie și cu dorința de a face și mai mult bine.

Haine care îndeplinesc dorințele copiilor

Copiii au multe dorințe și, așa cum spuneam, nu le putem îndeplini pe toate, mai ales că unele sunt de-a dreptul imposibile. Cartea lui Eric Carle, Tati vreau luna de pe cer, mi se pare că exprimă într-un mod desăvârșit atât dorințele imposibile ale copiilor, cât și faptul că nimic nu e, cu adevărat, imposibil, și, de fapt, cei mici au nevoie de foarte puțin pentru a fi mulțumiți.

În prezent, în cazul nostru, Maria își dorește foarte tare o pisică. Din păcate, nu e chiar posibil să îi îndeplinim această dorință acum, dar mereu îi arătăm că o vedem. Are pisicuțe de jucărie, cărți și multe haine cu pisici. Și întotdeauna se bucură sincer atunci când le primește, le iubește mult pe toate și aceste cadouri o ajută să nu mai fie tristă pentru că îi hrănesc imaginația. În general, îndeplinirea dorințelor la nivel imaginativ, poate avea un uriaș impact pozitiv asupra vieții noastre reale. Să visăm, zic, și să-i lăsăm și pe copiii noștri să viseze la orice își doresc, chiar și atunci când acel vis pare imposibil de îndeplinit.

Obiecte vestimentare care hrănesc pasiunile copiilor

Copiii au și pasiuni care-s mai mult decât simple dorințe. Sunt lucruri în care ei investesc energie și timp, lucruri care îi fac fericiți și plini de viață. Întrebat care e cea mai mare pasiune a lui, băiețelul meu, Tudor, a răspuns că joaca și mi se pare că răspunsul lui e foarte corect. Prin urmare, atunci când vorbesc despre pasiunile copiilor, mă refer nu doar la activități specifice cum e, spre exemplu, desenatul, ci la orice tip de activitate care îi place celui mic. Asta înseamnă că și săritul în bălți poate fi o pasiune, iar o pereche de cizme de ploaie și niște pantaloni impermeabili pot fi un cadou minunat pentru un mic pasionat de joaca în apă. Și pentru că găsim și haine băieți pe Answear.ro, vă prezint mai jos idei și pentru ei.

De ce să alegi Answear atunci când vrei să-i dăruiești haine copilului?

Te iubesc mai mult decât iubesc cadoul pe care mi-l doresc de ziua mea! Asta mi-a spus Maria, cu câteva zile înainte să împlinească 6 ani, iar eu am știut că vorbește serios și că e minunat ce aud. Și cred tare că asta simt toți copiii din lume, chiar dacă nu toți reușesc o exprime clar, în cuvinte. Orice cadou, oricât de prețios ar fi, va fi mereu mai puțin important decât mami și tati și orice copil din lumea asta, indiferent de ce ar zice, oficial, el sau părinții lui, ar alege oricând joaca cu mami și tati, în locul unui cadou, dacă ar fi pus în fața unei asemenea alegeri. Așadar, eu zic să nu pierdem timp prețios căutând cadourile pentru cei mici, să alegem să folosim acest timp pentru a ne juca cu ei, iar pentru cadouri să folosim varianta ușoară și rapidă și mă refer aici la cumpărăturile online care sunt mult mai puțin consumatoare de timp. În ceea ce privește hainele și încălțămintea, pe Answear.ro avem o mulțime de avantaje, începând cu o varietate foarte mare de produse, de la peste 500 de branduri, pentru toate gusturile, și terminând cu programul de fidelizare, prin Answear Club, cu ajutorul căruia putem obține reduceri importante de până la 50%. Nu în ultimul rând, livrarea este gratuită la comenzi de minimum 200 de lei, iar returul este simplu, cei de la Answear propunându-și să ne asigure cumpărături fără riscuri. Putem alege și proba hainele în confortul casei noastre, fără să mai pierdem timpul în trafic și prin magazinele aglomerate. Spre exemplu, cu doar un click pe acest link https://answear.ro/k/copii/fete/imbracaminte putem intra în lumea magică și colorată a hainelor pentru fete, despre care-am tot vorbit.

La final, vă doresc să primiți și să alegeți cadouri minunate care să însemne mai mult decât materialul din care sunt făcute sau obiectul pe care-l reprezintă și să vă facă, prin mesajul ascuns în ele, să vă simțiți prețuiți și să-i prețuiți, la rândul vostru, pe cei dragi, fie ei oameni mari sau mici. Mai ales, nu uitați să vă permiteți, vouă si celor mici, să visați și să ajungeți împreună, măcar și doar cu gandul, oriunde doriți și să fiți oricine doriți. Pentru că imaginația nu are limite și orice dorință îndeplinită a fost, întâi și-ntâi, un vis, iar rochiile roșii se găsesc, azi, în nenumărate variante, pentru orice vârstă. 🙂

Articol scris pentru SuperBlog 2022

Surse foto&prelucrare – answear.ro & canva.com

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu