Ce a fost bun în 2020/ 10 zile de gânduri frumoase (4)

Ziua 4…

Săptămâna trecută am primit o scrisoare în care mi se spunea, în mai multe cuvinte, că sunt o mamă minunată. A fost o surpriză extrem de plăcută la care, sub nicio formă, nu m-aș fi așteptat.

Astăzi, când am deschis un colet, am constatat cu surprindere că înăuntru se aflau și câteva pungi cu dulciuri plus o insignă și o carte de colorat pentru copii. Lucruri pe care nu le comandasem și care mi-au fost oferite cadou.

În noiembrie, tot la deschiderea unui colet, am avut senzația că am primit nu un anumit produs, ci o adevărată petrecere chiar în casa mea, cu baloane și confetti.

În vară ne-am petrecut concediul la mama mea unde, deși, aparent, tanjeau după mare, copiii s-au distrat mai mult ca niciodată pentru că au putut să stea cât de mult au vrut ei în cele două piscine gonflabile care au umplut curtea. Fără program, fără vreun fel de restricții, fără teamă sau fără a fi deranjați de cineva. S-au jucat cu nepoțica mea, iar zilele acelea au fost atât de frumoase că ni s-a părut că au trecut instant, ca și când doar am fi pocnit din degete.

Ce au în comun toate aceste lucruri? Ei bine, toate s-au întâmplat în România și nu pot să nu observ cum, anul ăsta, parcă fiecare dintre noi s-a îndreptat mai mult spre „acasă” și nu doar din perspectiva izolării înăuntrul locuinței. Chiar dacă acasă înseamnă, de multe ori, nesiguranță, tot a existat această tendință. Sau, poate, acest dor.

Nu pot neapărat să leg toate aceste experiențe de pandemie. Sunt sigură că aș fi descoperit și apreciat aceste lucruri chiar și dacă anul ăsta era altfel. Pe unele le știam deja. Poate doar piscina gonflabilă nu am fi cumpărat-o. Totuși, au fost prea frumoase și de asta cred că își au locul lor în seria mea de articole despre lucrurile bune din anul 2020.

Scrisoarea a venit de la creatorii jocului de societate Fram – Nu privi înapoi. Aveam cărțile lor, iar copiii le adoră. M-am gândit că sigur o să fie minunat și jocul. Număr zilele până la Crăciun, când îl vom găsi sub brad și abia aștept să revin cu impresii despre el. Sigur o să ne placă din moment ce-i creat de așa oameni frumoși.

Dulciurile, despre care am aflat, ulterior, că sunt pentru părinți (cel puțin oficial 🙂 ) au venit în punguța de la Opera Comică pentru Copii. Îi iubesc pe oamenii ăștia, după cum bine știți, pentru că nu-i prima dată când scriu despre ei. Au fost printre primii (dacă nu chiar primii) care s-au mutat în online atunci când a început nebunia și fac în continuare o mulțime de lucruri frumoase. Târgul de Crăciun care devenise un fel de tradiție pentru noi nu a lipsit nici anul acesta, chiar dacă a fost altfel, iar altfel nu inseamnă mai puțin bine pentru că deși ne-au lipsit multe, tot e minunat, începând cu scrisoarea pentru Moș Crăciun și terminând cu atelierul pentru care am primit materialele azi și la care abia asteptam să participăm mâine. În cazul în care nu știați de el, e important să aflați că târgul Poveste de Crăciun încă are porțile deschise și e plin de activități frumoase.

Coletul care m-a dus cu gândul la o petrecere a venit de la Titia. Acești oameni au creat un minunat puzzle cu România cu care noi ne-am jucat de 1 Decembrie. Tot de la ei am primit, în colet, și mulțumiri și tot ei mai au, pe site, alte câteva jocuri care trezesc amintiri frumoase. Îi găsiți aici.

Toți sunt minunați și toți sunt de aici, de lângă noi. Pot doar să mă bucur că anul acesta au ieșit și mai mult în evidență oamenii buni și frumoși din țara noastră și le mulțumesc pentru că există! Ca ei sunt mai mulți, dar, din păcate, nu îi pot cuprinde pe toți într-un articol scris pe fugă. Important e, însă, că sunt. 🙂

* Pentru cei care au ajuns mai târziu pe aici:  Mi-am propus să găsesc 10 lucruri frumoase care mi s-au întâmplat în acest an. 🙂 Găsiți aici primul articol din serie, aici pe cel de-al doilea și aici pe al treilea.

Sursa foto- Pexels.com

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s