Ce a fost bun în 2020/ 10 zile de gânduri frumoase (8)

Nu e nicio îndoială asupra faptului că în acest an n-am fost cea mai bună versiune a mea. Am fost mult prea tristă și chiar deprimată, am fost furioasă, nu doar pe dinăuntru, ci și lovind în cei din jur, am fost neglijentă și atât de absentă, uneori, că dacă aș scrie toate lucrurile pe care le-am uitat la momentul lor aș construi, probabil, un roman foarte gros. Nu în ultimul rând, mi-a fost teribil de frică și încă nu mi-a trecut; atât de frică încât, de prea multe ori, m-am blocat sau mintea mea a creat scenarii foarte urâte prin care doar mi-am făcut rău și nu doar mie.

Da, am fost în toate aceste feluri și în multe altele, dar, în același timp, cred că am trăit una dintre cele mai creative perioade din viața mea, iar ăsta sigur e un lucru minunat. Am inventat zeci de jocuri pentru copii, dar și zeci de povești; mi-am reorganizat casa în feluri în care nu m-aș fi gândit vreodată că aș putea să o fac și am găsit rezolvări la o mulțime de probleme pe care nu m-aș fi gândit vreodată că o să le am. Adevarul e că am trăit multe anul acesta, dar plictiseala sigur nu s-a aflat printre aceste multe.

Apoi, nu doar că m-am gândit la toate aceste lucruri, le-am și pus în practică. N-am publicat vreo carte, dar am făcut patru carticele cu povești pentru copii. Într-un singur exemplar, trei cu Cewe Fotocarte și una printata și legată manual (o altă pasiune a mea) Sunt minunate și sunt tare mândră de ele, mai ales că sunt, practic, unice.

Am făcut și site-ul cu rețetele fără sare și o mulțime de minunății prin casă, inclusiv un leagăn și o căsuță de păpuși.

Am gătit mult, am organizat minunate petreceri cu copiii, dar și cele mai interesante vânători de comori.

Nu în ultimul rând, am învățat o mulțime de lucruri noi și mi-am dezvoltat noi aptitudini; am și citit mult, mai mult ca anul trecut, și cu copiii și singură.

De fapt, scriind acest articol, îmi dau seama că ar fi cel puțin interesant să fac, pentru mine, o listă completă cu toate lucrurile pe care le-am făcut. Cred că stima mea de sine ar crește considerabil atunci când aș vedea negru pe alb totul.

La final aș mai vrea să spun că sunt convinsă că nu sunt singura. Cred că sunt, sau, mai bine spus, sunteți mulți ca mine. Sunt convinsă că mulți am dat dovadă de creativitate în această perioadă altfel și am descoperit în noi resurse de care nici măcar nu eram conștienți. Pentru că, altfel, n-am mai fi acum, aici. Vă provoc să faceți o listă, în caz că nu mă credeți. Să faceți abstracție, preț de câteva minute, de tot ce simțiți că n-ați făcut bine în acest an și să vedeți, în schimb, toate momentele în care v-ați descurcat bine sau foarte bine. S-ar putea să rămâneți uimiți de ce veți descoperi. 🙂

Pentru cei care au ajuns mai târziu pe aici:  Mi-am propus să găsesc 10 lucruri frumoase care mi s-au întâmplat în acest an. 🙂 Găsiți aici primul articol din serie, aici pe cel de-al doilea, aici pe al treilea,  aici pe al patrulea,  aici pe al cincilea, aici pe al șaselea și aici pe al șaptelea.

Sursa foto – Pexels.com

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s