Ce a fost bun în 2020/ 10 zile de gânduri frumoase (9)

Ziua 9…

Ușor, ușor, am ajuns aproape de final și sunt, din nou, într-o seară în care mai degrabă nu aș scrie. Dar parcă n-aș vrea să mă opresc pe ultima sută de metri. Aleg să scriu și aleg să scriu despre somn. Da, anul ăsta mi-a adus și multe nopți în care am dormit iar asta e ceva wow pentru mine și nu glumesc deloc. Desigur, somnul se află printre acele lucruri pe care le apreciezi cu adevărat doar atunci când le pierzi.

Nu voi scrie mult, dar cred că e necesar să spun că în acest an urma să împlineasc și 6 ani de oboseală extremă. Nu i-am mai împlinit, dar tot au fost vreo 5 ani și jumătate în care am dormit foarte puțin. Atât de puțin că, la început, am avut și nopți în care efectiv plângeam de somn cu copilul în brațe.

Totuși, după vreo patru ani, când au început amândoi copiii să aibă un somn decent, eu tot n-am dormit. Mereu se găsea ceva de făcut și mereu mă puneam în pat prea târziu, iar ei, chiar dacă dormeau bine pe timpul nopții, tot se trezeau dimineața devreme și eu nu aveam cum recupera orele de somn pierdute.

Ei bine, anul ăsta s-au îndeplinit cele două mari condiții pentru un somn de 7-8 ore la care nici n-aș fi visat. Mai întâi, copiii au continuat să doarmă bine. Apoi, eu am ales să dorm. Cumva, în perioada asta, mi-am dorit să fiu mai degrabă o mamă odihnită, decât o mamă care face o mulțime de lucruri. Și da, foarte multe au rămas nefăcute, dar și multe s-au făcut, până la urmă. Pentru că o mamă odihnită e mult mai eficientă decât una care nu doarme.

Asta nu înseamnă că n-am avut și nopți nedormite, dar balanța a înclinat considerabil în favoarea celor dormite, lucru care nu s-a întâmplat niciodată în anii trecuți. Prin urmare, n-aveam cum să nu scriu despre Somn. 🙂

Interesant este că am observat asta și la oameni care n-au avut copii mici înainte. Pare că mulți dintre noi ne-am odihnit mai mult anul acesta. Eu zic că e bine și spun asta și datorită faptului că, așa cum scriam și mai sus, am observat cum mintea și corpul meu funcționează mult mai bine în zilele în care sunt odihnită.

În altă ordine de idei, mâine se anunță o zi plină. Sper să apuc să scriu, dar, în caz că nu o voi face, sigur voi recupera pe 25. 🙂

Pentru cei care au ajuns mai târziu pe aici:  Mi-am propus să găsesc 10 lucruri frumoase care mi s-au întâmplat în acest an. 🙂 Găsiți aici primul articol din serie, aici pe cel de-al doilea, aici pe al treilea,  aici pe al patrulea,  aici pe al cincilea,  aici pe al șaselea, aici pe al șaptelea și aici pe al optulea.

Sursa foto – Pexels.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s